Druppelslangen

 

De afgelopen jaren heeft Vlamings BV in samenwerking met Netafim BV veel ervaring opgedaan in diverse teelten met druppelirrigatie en druppelfertigatie. Door het leggen van druppelslangen en het irrigeren met deze druppelslangen kan er op een efficiëntere manier water gegeven worden in vergelijking met bijvoorbeeld een haspel. Bij een haspel is er kans op verwaaien van het water waardoor dit niet op de gewenste plaats terechtkomt.

Daarnaast is de regenintensiteit hier ook veel hoger in vergelijking met druppelslangen waardoor gewasschade mogelijk is. Ook wordt bij beregening met een haspel het gewas nat wat voor invalsporen zorgt, waardoor diverse schimmels kunnen ontstaan.

Door het gebruik van druppelslangen kan een efficiëntie van 10% tot soms wel 100% bereikt worden. Vooral in teelten waar de rijafstand groter is wordt de efficiëntieslag groter.

Vlamings BV gebruikt de Netafim druppelslangen omdat deze kwalitatief het beste resultaat geven en ook gebruiksvriendelijk zijn door het gebruik van hetzelfde materiaal van zowel de slangen als de druppelaars. Hierdoor kunnen de druppelslangen gerecycled worden en kunnen ze (kosteloos) bij de afvalverwerker ingeleverd worden.

Bij andere type slangen worden soms ook siliconen in de druppelaars gebruikt, waardoor deze niet te recyclen zijn en afgevoerd moeten worden als bedrijfsafval, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Het verschil van de druppelslangen zit zowel in de slangen als in de druppelaars. In de éénjarige druppelslangen wordt gebruik gemaakt van het TurboNet labyrint. Dit labyrint heeft een vrije doorgang in het midden, waardoor wat grotere stukjes vuil er gemakkelijk doorheen kunnen en de tanden ervoor zorgen dat er veel turbulentie in de druppelaar ontstaat.

Het Turbonet labyrint heeft een relatief klein formaat wat de kans op verstopping kleiner maakt. Het labyrint zorgt er echter wel voor dat de druk zo ver wordt gereduceerd dat er een druppel uit komt in plaats van een straal.

Vlamings levert de onderstaande producten voor druppelirrigatie en fertigatie:

  • Streamline X druppelslangen
  • Flexnet aanvoerslangen
  • Flexnet koppelingen
  • Layflat aanvoerslangen
  • Drukregelaars
  • Revaclean Filters
  • Mix-rite doseerpompen
  • Diverse koppelingen

 

Neem voor een gericht advies contact op met uw Vlamings-adviseur over de mogelijkheden voor druppelirrigatie / fertigatie op uw perceel.

 


TestimonialTestimonial Jean Gommeren, pootgoedteler uit Kruisland:

“Dit jaar zetten we ook fertigatie in op 6,5 hectare pootaardappelen”

Lees hier Jean's avonturen in de landbouw en blijf op de hoogte van zijn duurzame en productieve methoden! 

Login

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord
Wachtwoord onthouden
> Inlog aanvragen

Agenda

15 Jan 2024 t/m 19 Jan 2024
Locatie: Brabanthallen, s-Hertogenbosch

Overzicht fertigatiemeststoffen


Naast producten voor druppelirrigatie heeft Vlamings ook een pakket samengesteld met fertigatiemeststoffen.Meer weten 

Contact

Handelsonderneming Vlamings BV
Prins Reinierstraat 7
4651 RZ Steenbergen
0167-566350
0167-563983
 

Handelsonderneming Vlamings BV
Nachtegaallaan 31
5425 RT De Mortel
0492-319434
0492-319235