Inkuilmiddelen maïs

Wat kost broei?
Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna de helft van de kuilen in meer of mindere mate broeit. Een temperatuurverschil van 15ºC bij 30% droge stof geeft al een dagelijks verlies van voederwaarde van 5%. Bij de kostenberekening kunnen we er van uit gaan dat gisten, de veroorzakers van broei, de dure energierijke bestanddelen in de kuil opeten. Stel dat bij een gemiddeld bedrijf met 10 ha mais, 10% verlies optreedt door broei. Dan kost dat per jaar € 4250,- om het verloren suiker en zetmeel aan te kopen in de vorm van krachtvoer.

Daarom is het verstandig om een inkuilmiddel te gebruiken en daarmee broei te voorkomen en uw kuil sneller te laten stabiliseren. Voor een goede broei- en schimmelremming kunt u Pioneer 11A44 gebruiken. 11A44 werkt ook effectief in CCM, geplette maïs en MKS.
Het inkuilmiddel 11CFT zorgt naast een goede broei- en schimmelremming van maïs dat de lignine van de celwanden in stukjes worden geknipt. Pensbacteriën kunnen de celwanden daarom makkelijker verteren. Een betere benutting van voedingsstoffen, zorgt voor een hogere financiële opbrengst.

Zie onderstaand de keuzetabel.

ds-gehalte % conservering broei- en schimmelremming
< 28 Pioneer 1188  
28-35 1188, Bonsilage Mais Pioneer 11A44, Bonsilage Mais
> 35 Pioneer 1188 Pioneer 11A44, Bonsilage MaisPioneer introduceert met Pioneer® 11CFT baanbrekende celwandtechnologie

Met Pioneer® 11CFT (Corn Fiber Technology), het eerste product uit een volledig nieuwe generatie van inkuilmiddelen, presenteert Pioneer bij deze maïsoogst een nieuwe stap voorwaarts ter maximalisatie van de ruwvoeropname. Voor het eerst maakt het baanbrekende werkingsmechanisme van Pioneer® 11CFT het mogelijk tijdens het inkuilproces de lignificatie of verhouting van de plantenvezels van de plant duidelijk te verminderen, waardoor de ruwvoeropname stijgt.

De productie uit ruwvoer is van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering in de moderne melk- en vleesproductie. Een belangrijke rol daarbij speelt de lignificatie van de celwanden van het ruwvoer door hun grote invloed op de passage snelheid in de pens. In het kader van hoge en verder stijgende prijzen van bedrijfsmiddelen opent het nieuwe mechanisme van Pioneer® 11CFT, dat de verhouting reduceert, nieuwe wegen voor een stijging van de productie uit ruwvoer en maximalisatie van de ruwvoeropname.

Voor een zichtbaar beter resultaat en een economische melkproductie
Pioneer® 11CFT is een ideale combinatie van eigenschappen van bestaande inkuilmiddelen, met daarnaast een volledig nieuw werkingsmechanisme. Deze biedt veehouders de mogelijkheid de kwaliteit van de geoogste maïs niet alleen te conserveren, maar ook te verbeteren. Speciaal geselecteerde melkzuurbacteriën van de stam Lactobacillus buchneri produceren tijdens het inkuilproces speciale enzymen. Deze enzymen, o.a. Ferulatesterasen, zijn in staat de verbindingen tussen lignine en de andere celwandbestanddelen te verbreken en dit leidt tot een snellere afbraak van de maïssilage door de micro-organismen in de pens. De voeropname stijgt en daarmee de melk- en vleesproductie. Door een gecontroleerde azijnzuurvorming wordt bovendien het alom aanwezige risico op broei verminderd.
 

Login

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord
Wachtwoord onthouden
> Inlog aanvragen

Contact

Handelsonderneming Vlamings BV
Prins Reinierstraat 7
4651 RZ Steenbergen
0167-566350
0167-563983
  Handelsonderneming Vlamings BV
Nachtegaallaan 31
5425 RT De Mortel
0492-319434
0492-319235