Biologische teelten

Biologische bemesting en gewasbescherming is een vak apart. Handelsonderneming Vlamings bouwt op dit gebied aan een kwalitatief goed en breed assortiment. We werken uiteraard alleen met gecertificeerde producten, zodat uw teelt altijd aan de eisen voldoet. U krijgt bij ons advies over de juiste bemesting in uw teelt, biologische gewasbescherming en bestrijders, etc. Wij adviseren onder andere in de biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten, boomkwekerij, fruitteelt, glastuinbouw en veehouderij.

Gewasbescherming

Hoe houdt u uw gewas op een biologische manier gezond? Waar moet u rekening mee houden bij de teelt? Handelsonderneming Vlamings heeft de meest actuele kennis voor biologische gewasbescherming in huis. Kijk voor het actuele aanbod op www.vlamingsbio.nl.

 • NIEUW Serenade
 • Contans WG, XenTari etc.
 • Biologische natuurlijke bestrijders zoals insectparasitaire aaltjes, sluipwespen, gaasvliegen, lieveheersbeestjes
 • EcoStyle Sluxx, Derrex, etc.
 • Voorkom schade van ritnaalden in de mais met TERCOL :

  Vraatschade door de larven van de kniptor komt de laatste jaren steeds vaker en heviger voor. In het voorjaar gaan ritnaalden op zoek naar voedsel en veroorzaken daardoor schade aan de gewassen zoals mais. De ritnaald of koperworm is de larve van een kever uit de familie van de kniptorren. De kniptor zet in mei tot juni haar eitjes af in grasland, (winter-) graan en dicht onkruid. De larve leven drie à vier jaar in de grond tot de ritnaald verpopt. Deze verpopping vindt plaats in augustus op een diepte van 20 tot 30 centimeter. In het voorjaar worden ritnaalden actief en komen de ritnaalden omhoog. De tot twee centimeter lange larve heeft drie paar poten en leeft niet alleen van dood organisch materiaal maar ze boren zich ook in de wortelhals van de plant, net onder de grond. Jonge maisplanten gaan hierdoor verwelken en sterven uiteindelijk af.

  Ritnaalden kunnen de mais behoorlijk aantasten. Zeker wanneer er sprake is van gescheurd grasland zijn de risico’s op vreterij aan planten groot. Omdat een chemische zaadontsmetting niet is toegestaan in de biologische landbouw, zijn andere bestrijdingsmogelijkheden nodig. Met het middel Tercol kunt u wél een vuist maken tegen ritnaalden. Tercol bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten op basis van water. Tercol is van natuurlijke en plantaardige afkomst. Het product is niet giftig, niet persistent en laat geen reststoffen achter in het milieu.

  Tercol wordt opgenomen door de wortel van het gewas en door de bodem. Dankzij de aanwezige wortelstimulerende- en gewasverzorgende bestanddelen zullen wortels, bladeren en bodem een verhoogde weerstand en een eigen afweersysteem ontwikkelen. De ingrediënten van Tercol hebben, naast een bodemverbeterende en een plantversterkende werking, een indirect effect op plagen en ziekten. Bodeminsecten trekken zich terug naar grotere diepte en worden, zonder voedsel, in hun ontwikkeling geremd.

  De adviesdosering van Tercol tijdens het zaaien is 25 kg/ha granulaat, 10 l/ha vloeibaar of 80 kg/ha korrel.  Alle vormen van Tercol kunnen direct bij het zaaien in de rij worden toegepast. De granulaat toepassing heeft de voorkeur. Dit heeft te maken met lengte van de werkingsduur en de toepassing zo dicht mogelijk bij het zaad.

  Bij een hoge druk kan het noodzakelijk zijn om vollevelds één of meerdere bespuitingen uit te voeren met 10 l/ha Tercol. Spuit dit voor de regen en met veel water. Het product moet in de wortelzone komen.

 

Login

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord
Wachtwoord onthouden
> Inlog aanvragen

Agenda

15 Jan 2024 t/m 19 Jan 2024
Locatie: Brabanthallen, s-Hertogenbosch

Teeltadviseurs

Jelle Gerstel
06-5399 0821
Marijn Nap
06-5175 4713
Nick van den Berkmortel
06-5340 2997
Marc van der Bol
06-1052 0903

Contact

Handelsonderneming Vlamings BV
Prins Reinierstraat 7
4651 RZ Steenbergen
0167-566350
0167-563983
 

Handelsonderneming Vlamings BV
Nachtegaallaan 31
5425 RT De Mortel
0492-319434
0492-319235