Historie

Ontstaan vanuit de oliehandel
Ons bedrijf is ontstaan als een zogenaamde "spin-off" van de oliehandel van familie Vlamings te Dinteloord. Olieconcern Shell startte eind jaren '50 met de productie van bestrijdingsmiddelen en deze werden door Fa. P. Vlamings in het assortiment opgenomen. In het begin stelde deze handel nog weinig voor en werden de middelen eenvoudig via de pompbediende aan de man gebracht. In 1965 werd een bus aangeschaft en werd iemand op pad gestuurd om middelen "te tonen". Uiteindelijk werd in 1978 Handelsonderneming Vlamings BV opgericht.
 
        
 
Focus op gewasbescherming
Kort daarna splitst het familiebedrijf zich op en gaat Harry Vlamings met één adviseur zelfstandig verder met de gewasbeschermingshandel. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid tot een volwaardig agrarisch toeleverancier. Hij begon in 1980 met een tweede vestiging in het Oost-Brabantse De Mortel onder leiding van Frans Vereijken. En in 1981 verhuisde hij de vestiging in Dinteloord naar de huidige locatie in Steenbergen, eveneens in Noord-Brabant. Niet langer werden alleen Shell-gewasbeschermingsmiddelen verkocht maar ook middelen van andere fabrikanten. Naast gewasbeschermingsmiddelen werden dan ook zaaizaden verkocht.
 
Uitbreiding met meststoffen
Vlamings breidde haar kennis en marktaandeel in verschillende teelten gestaag uit. Het productenpakket werd in 1992 met meststoffen uitgebreid door de overname van een meststoffen- en graanhandel in Steenbergen. Het importeurschap van Phosyn uit Engeland (tegenwoordig Yara) werd verkregen. Met de overname van Gewasbeschermingshandel Kouters BV richtte Vlamings zich in 1998 ook op de boomkwekerij. Daarna breidde Vlamings haar werkgebied westelijk uit met de overname van de zaaizaadactiviteiten van I. Ras vof in Middelharnis. Door deze groei waren er in 2008 inmiddels 25 mensen werkzaam bij Vlamings.

Schaalgrootte en beheer
De toegenomen schaalgrootte vroeg om meer ruimte. Allereerst breidde het bedrijf de opslagcapaciteit voor gewasbeschermingsmiddelen in Steenbergen uit. Vervolgens opende Vlamings in 2010 een nieuw kantoorpand in De Mortel met opslag voor meststoffen, zaden en teeltbenodigdheden. Het bedrijf is tegenwoordig geen eigendom meer van de familie Vlamings. Sinds 2009 wordt het voortgezet door een drietal oud-medewerkers - Marco Driedijk, Lucien Laurijsse en Jelle Gerstel. Helaas is Marco in 2019 overleden en zetten Lucien en Jelle het bedrijf voort.
 
40 jaar jubileum
In maart 2018 werd het 40 jarig bestaan gevierd. In Bergen op Zoom en in Boekel werd een feestavond georganiseerd voor klanten. In Boekel werden daarnaast alle leveranciers en collegabedrijven uitgenodigd voor een receptie. 

Login

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord
Wachtwoord onthouden
> Inlog aanvragen

Agenda

15 Jan 2024 t/m 19 Jan 2024
Locatie: Brabanthallen, s-Hertogenbosch

Contact

Handelsonderneming Vlamings BV
Prins Reinierstraat 7
4651 RZ Steenbergen
0167-566350
0167-563983
 

Handelsonderneming Vlamings BV
Nachtegaallaan 31
5425 RT De Mortel
0492-319434
0492-319235