Nieuws

 

Om de bedekte teelt van braam te beschermen heeft het CTGB een tijdelijke vrijstelling verleend aan Tracer ter bescherming tegen de suzukii-fruitvlieg. Het betreft een 120 dagen regeling. Met ingang van 3 september 2019 tot en met 1 januari 2020 mag Tracer toegepast worden in de bedekte teelt van braam.

Toepassingsvoorwaarden

Toepassingsgebied Te bestrijden organisme Dosering (middel) per toepassing Maximale dosering (middel) per toepassing Maximaal aantal toepassingen per teeltcyclus Minimum interval tussen toepassingen in dagen Veiligheidstermijn in dagen
Braam bedekte teelt suzukii-fruitvlieg 0,16 - 0,2 L/ha 0,2 L/ha 2 10 3

 

Om in het water levende organismen te beschermen is in de bedekte teelt van bramen het gebruik van Tracer alleen toegestaan indien het bedrijf kan aantonen te voldoen aan de voorwaarden voor nul-lozersbedrijf middels een door het bevoegd gezag ondertekende verklaring.

Gevaarlijk voor bijen en hommels. Voorkom dat bijen en andere bestuivende insecten de kas binnenkomen, bijvoorbeeld door alle openingen met insectengaas af te sluiten.

Let op: dit middel kan schadelijk zijn voor bestuivers in kasteelten. Raadpleeg deskundigen (uw leverancier van bestuivers, de producent van dit middel, uw adviseur) over het gebruik van dit middel in combinatie met het gebruik van bestuivers en over de in acht te nemen wachttijden.

Let op: dit middel kan schadelijk zijn voor natuurlijke vijanden. Raadpleeg deskundigen (uw leverancier van natuurlijke vijanden, de producent van dit middel, uw adviseur) over het gebruik van dit middel in combinatie met het gebruik van natuurlijke vijanden.

Login

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord
Wachtwoord onthouden
> Inlog aanvragen

Contact

Handelsonderneming Vlamings BV
Prins Reinierstraat 7
4651 RZ Steenbergen
0167-566350
0167-563983
  Handelsonderneming Vlamings BV
Nachtegaallaan 31
5425 RT De Mortel
0492-319434
0492-319235